Alma

Vi vet att god arkitektur är en förutsättning för trivsamma hem. När vi bygger nytt vill vi att stora idéer ska samspela med små detaljer. Till vårt koncepthus ALMA har vi valt att blicka tillbaka mot det klassiskt traditionella samtidigt som vi strävar framåt.

Den lätt U-formade byggnaden och det sluttande sadeltaket är vårt sätt att flirta med historien. Det klassiska formspråket har lätt att knyta an till en befintlig bebyggelse.

ALMA erbjuder ljusa lägenheter, yteffektiva 1:or, rymliga tvåor, treor. Gott om plats för både singeln och den stora barnfamiljen med andra ord, eller kanske för de som har lämnat villan och vant sig vid det extra utrymmet.

Vårt original hus rymmer 18 lägenheter och har en totallängd på 55 meter. Genom att placera två huskroppar mitt emot varandra får man en naturligt vacker innergård. Fastigheten bygger på ett koncept där den långa huskroppen med enkla medel kan transformeras både på längden och höjden.

Bland annat kan huset dras isär i två mindre moduler, där varje modul innehåller 9 lägenheter. Allt för att kunna anpassa fastigheten till den omkringliggande miljön och omgivningen. Givetvis kan vi även erbjuda hus om 3- 4 våningar inom samma koncept.